network marketing

Τι είναι το network marketing (δικτυακό μάρκετινγκ)

Είναι γνωστό ότι η επιχειρηματική μου δραστηριότητα βασίζεται στο network marketing. Γνωρίζεις όμως πραγματικά τι είναι; Θα σου το εξηγήσω αμέσως.

 

Το network marketing (ή αλλιώς δικτυακό μάρκετινγκ ή multi-level marketing) είναι ένα μοντέλο διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μίας εταιρίας και το άτομο που κάνει network marketing λέγεται network marketer. Είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει εξελιχθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες και ο τρόπος που λειτουργεί είναι ο εξής:  το άτομο που προωθεί ένα προϊόν ή υπηρεσία χρησιμοποιεί ουσιαστικά την προσωπική εμπειρία του για την προώθηση και τη λιανική πώλησή τους με προσωπικές συστάσεις, δηλαδή, σε άτομα που γνωρίζει ή που του συστήνουν.

 

Σε αυτό το επιτυχημένο μοντέλο είναι βασισμένη η προώθηση των προϊόντων της Forever Living. Με αυτό έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο αναγνωρισμένες επιχειρήσεις network marketing και έχει εξαπλωθεί η φήμη των προϊόντων της  παγκοσμίως.

 

Πώς λειτουργεί αυτό το μοντέλο διαφήμισης;

 

Με την κοινή χρήση. Χρησιμοποιείς τα προϊόντα, τα εμπιστεύεσαι, μοιράζεσαι με άλλους την εμπειρία σου από τη χρήση τους και την επιχειρηματική σου ευκαιρία. Ως «ευχαριστώ» η Forever Living σε ανταμείβει οικονομικά[1]. Για ποιο λόγο; Η Forever Living επιλέγει τα υπέρογκα ποσά που θα χρειαζόταν να σπαταλήσει στη διαφήμιση των προϊόντων της να τα προσφέρει ως ανταμοιβή στους  ανθρώπους που μοιράζονται τα προϊόντα της και προωθούν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της εταιρίας με άλλους. Βοηθά τα μέλη της να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν όσο εκείνοι το επιθυμούν τη δική τους ανεξάρτητη επιχείρηση. Για την επιβράβευση του ρόλου, αλλά και των επιτυχιών τους, πραγματοποιούν τακτικά τελετές βραβείων, στις οποίες ανταμείβουν τους συνεργάτες τους.

 

Τα οφέλη της απασχόλησης με το network marketing

 

Πάμε όμως να δούμε τα κυριότερα οφέλη από την απασχόλησή σου με αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο:

 

Ελευθερία!

 

Επίλεξε εσύ το πού, το πότε και το πόσο. Δημιούργησε το πρόγραμμά σου όπως σε βολεύει.

Από πού θες να εργάζεσαι; Από το γραφείο, από το σπίτι, σε ένα ταξίδι που έχει προκύψει ή έχεις προγραμματίσει;

Πότε σε εξυπηρετεί καλύτερα να ασχοληθείς; Αν δεν είσαι πρωινός τύπος ή αν έχεις άλλες υποχρεώσεις, ξεκίνα αργότερα την εργασία σου ή ασχολήσου το απόγευμα.

Πόσο χρόνο θέλεις να ασχοληθείς;  Επιθυμείς να το κάνεις ως ημιαπασχόληση; Θες να αναπτύξεις τα επιχειρηματικά σου όνειρα; Στο χέρι σου είναι πόσο χρόνο θα διαθέσεις στην ανάπτυξή τους.

 

Ελάχιστα γενικά έξοδα

 

Χωρίς επένδυση κεφαλαίου. Όταν ξεκινάς το δικό σου network marketing, δεν χρειάζεται να επενδύσεις μεγάλα ποσά για την έναρξη της επιχείρησής σου, ούτε να δανειστείς χρήματα για την πραγματοποίηση του σχεδίου σου.

Δεν είναι απαραίτητη η πρόσληψη προσωπικού. Μπορείς να ξεκινήσεις να εργάζεσαι μόνος σου.

Το σπίτι σου μπορεί να γίνει το γραφείο σου. Έτσι, αποφεύγεις τα έξοδα για ενοικίαση χώρου, εξοπλισμό γραφείου και λειτουργικά έξοδα.

Δεν έχεις καθημερινές μετακινήσεις. Οπότε, γλιτώνεις και έξοδα και χρόνο.  

 

Αμέτρητες ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης

 

Χωρίς ανώτατο όριο εισοδήματος. Η βιομηχανία του network marketing δεν περιορίζει το ποσό που μπορείς να κερδίσεις. Όσο πιο σκληρά εργάζεσαι, τόσο πιο υψηλές θα είναι και οι απολαβές σου. Από εσένα εξαρτάται πόσο θες να αναπτυχθείς και τι εισόδημα σε ικανοποιεί. Μην παραπλανηθείς από τους ισχυρισμούς ότι τα υψηλά κέρδη επιτυγχάνονται εύκολα!

 

Διεθνείς δυνατότητες και Επεκτασιμότητα. Το διευρυμένο δίκτυο της εταιρίας σού παρέχει τις γνώσεις και την υποστήριξη που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις και σε στηρίζει σε κάθε βήμα για να πετύχεις και να αναπτυχθείς. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις συνεργάτες από όλο τον κόσμο, να συγκρίνεις και να εμπνευστείς.

 

Χτίσε το όνειρό σου. Βάλε τους στόχους σου, πραγματοποίησε τα όνειρά σου, κάνε νέα. Όσο επενδύεις στο δίκτυό σου, τόσο κερδίζεις, σε όλα τα επίπεδα!

 

Ποιος μπορεί να ασχοληθεί με το network marketing;

 

Όποιος επιθυμεί να μοιραστεί με άλλους τον ενθουσιασμό του από τη χρήση των προϊόντων της Forever Living, να έχει τον έλεγχο των οικονομικών του, όποιος έχει αυτοπεποίθηση και πάθος για αυτό που κάνει, τότε μπορεί να ασχοληθεί με το network marketing. 

Τι λες; Είσαι έτοιμος να γίνεις network marketer; 

 

[1] Προσοχή! Είναι παράνομο για έναν συμμετέχοντα σε τέτοιο δίκτυο συναλλαγών να πείσει οποιονδήποτε ότι με την πραγματοποίηση μιας πληρωμής, θα επωφεληθεί από το να κάνει άλλους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


Δείτε εδώ επίσης: 5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς μια επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ.

 
 


Εκτύπωση