συμβουλες_για_επιχειρηση_δικτυακου_μαρκετινγκ

5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς μια επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ

Προτού μιλήσουμε για την έναρξη της επιχείρησης δικτυακού μάρκετινγκ θα ήθελα να ξεκινήσω με  μερικά πράγματα για μένα. Αφού γεννήθηκε ο γιος μου πριν από 22 χρόνια, ανακάλυψα μέσα σε όλα τα άλλα, ότι το να είσαι εργαζόμενη μητέρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο!

Ήθελα να είμαι μια μαμά στο σπίτι... αλλά ήθελα επίσης να έχω ένα εισόδημα για να στηρίξω την οικογένειά μου. Δυσκολεύτηκα αρκετά μέχρι που, τον Ιανουάριο του 2005, μπήκε η Forever Living Products στην ζωή μου. Συνεπώς έγινε η αποκλειστική μου απασχόληση όλα αυτά τα χρόνια! Κατάφερα έτσι να μεγαλώσω το γιο μου χωρίς καμία έλλειψη - να έχω και χρόνο και χρήματα- , να αγοράσω δικό μου σπίτι, αυτοκίνητο και να ταξιδέψω σε 4 ηπείρους! (Θα ήταν 5 αλλά λόγω Covid δεν καταφέραμε να πάμε στην Αυστραλία που είχαμε προγραμματίσει για Απρίλιο του 2020).


Όταν ξεκίνησα δεν ήξερα τίποτα για το δικτυακό μάρκετινγκ ή την απευθείας πώληση. Στην πορεία όμως έμαθα πολλά! Και θέλω σήμερα να μοιραστώ μαζί σου τα top 5 πράγματα που είναι σημαντικό να γνωρίζεις όταν αποφασίσεις να ξεκινήσεις μια επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ!

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

Τι είναι όμως ένα σύστημα πυραμίδας; Βασικά, είναι μια παράνομη επενδυτική απάτη. Τα συστήματα πυραμίδας δεν περιλαμβάνουν την πώληση πραγματικών προϊόντων. Στην ουσία οι νέοι συνεργάτες αποτελούν τη βάση της πυραμίδας και η ταμειακή ροή προέρχεται από αυτούς. Σε αντίθεση με όσους βρίσκονται κοντά στην κορυφή της πυραμίδας οι οποίοι κερδίζουν εισόδημα.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συνδέουν τις εταιρείες απευθείας πωλήσεων και δικτυακού μάρκετινγκ με το σύστημα πυραμίδας και θα σου κάνουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Εξοικειώσου λοιπόν με τη νομιμότητα της εταιρείας σου και τη διαφορά μεταξύ αυτού που κάνεις και ενός συστήματος πυραμίδας. Έτσι θα μπορείς πιο εύκολα να αντιμετωπίσεις αυτό το ζήτημα εκ των προτέρων.

Επίσης, να θυμάσαι, δεν μπορείς να κάνεις τους πάντες χαρούμενους. Αγνόησε τις ατάκες που βλέπεις στα social media και απλώς συνέχισε να κάνεις αυτό που αγαπάς.

 

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ


Το δικτυακό μάρκετινγκ δεν είναι ένα σύστημα γρήγορου πλουτισμού. Έχω δει πάρα πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν την επιχείρησή τους μετά από μερικούς μήνες, επειδή δεν κερδίζουν ακόμη αρκετά χρήματα.

Η έναρξη μιας επιχείρησης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια - και μια επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ δεν διαφέρει. Δώσε στον εαυτό σου τουλάχιστον ένα χρόνο συνεχούς εκπαίδευσης και δράσης και μην τα παρατήσεις γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

  1. ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ


Όταν είσαι στην αρχή, μπορεί να είναι εύκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνους που εργάζονται χρόνια σε αυτό το επάγγελμα - πετυχαίνοντας αυτήν την εξέλιξη, το εισόδημα, τα εταιρικά ταξίδια και τα δώρα.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι είσαι στην αρχή. Μην απογοητεύεσαι με την απόδοση που έχουν οι άλλοι και απλώς περπάτησε το δικό σου μονοπάτι. Οπότε, μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν!

  1. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Το εισόδημά σου θα είναι μια άμεση αντανάκλαση του επιπέδου προσωπικής σου ανάπτυξης. Για να είσαι ιδιοκτήτης επιχείρησης (δικτυακού μάρκετινγκ) πρέπει να είσαι πρόθυμος να μάθεις, να αναπτυχθείς, να επενδύσεις στον εαυτό σου και στην επιχείρησή σου.

Έτσι, από την αρχή, δώσε χρόνο στην ανάγνωση βιβλίων, να ακούς podcasts, να μαθαίνεις από βίντεο στο YouTube και να εκπαιδεύεσαι.

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ)

     

Εσύ γνωρίζεις τη φιλοσοφία και το σύστημα αμοιβών της εταιρίας που επέλεξες να είναι ο προμηθευτής σου, καθώς και την υπεροχή των προϊόντων που αντιπροσωπεύεις. Και θα πιστεύεις ότι η οικογένεια και οι φίλοι σου χρειάζονται όλα αυτά που προτείνεις και ότι αυτή η ευκαιρία αυτή μπορεί να αλλάξει τη ζωή όλων όσων γνωρίζεις. Όμως, όποιο κι αν είναι το προϊόν σου, οι κοντινοί σου άνθρωποι μπορεί να μη νιώσουν το ίδιο με εσένα από την αρχή (ή, ίσως και ποτέ).

 

Μην ανησυχείς για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου ή να δοκιμάσουν τα προϊόντα που υποστηρίζεις. Να είσαι σίγουρος/η πως θα βρεις αυτούς που θα πιστέψουν σ’ εσένα και είμαι εδώ για να σε καθοδηγήσω και να σου μάθω τον τρόπο.  


Θέλεις να επικοινωνούμε πιο συχνά; Σε προσκαλώ στην σελίδα μου στο Facebook με καθημερινές συμβουλές και υποστήριξη που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρησή δικτυακού μάρκετινγκ. Σε περιμένω εδώ!


Διάβασε περισσότερα για το τι είναι το Δικτυακό Μάρκετινγκ σε αυτό το άρθρο.


Εκτύπωση