Πως να απαλλαγείς από την αναβλητικότητα και να είσαι πιο παραγωγικός

Πως να απαλλαγείς από την αναβλητικότητα

Σε αυτό το άρθρο δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σκεφτείς πως δεν έχω πέσει κι εγώ ποτέ στην παγίδα της αναβλητικότητας! Σε πληροφορώ λοιπόν πως έχω πέσει στην σκέψη του "Just one more episode" στο Netflix (πάρα πολλές φορές ομολογώ), όπως και στο ασταμάτητο scrolling στο Facebook. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος που ρυθμίζω την αναβλητικότητα μου, ζώντας το πιο παραγωγικό διάστημα της ζωής μου τα τελευταία 17 χρόνια.


Είμαι σίγουρη ότι μπορείς και εσύ! Σήμερα θα σου γράψω τις καλύτερες συμβουλές μου για να «ξεφορτωθείς» μια για πάντα την αναβλητικότητα και
να γίνεις αυτόματα παραγωγικότερη/ος!!!  

 

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΟΥ

 

Κάθισε και γράψε μια λίστα με όλα τα πράγματα που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ να κάνεις και πάρε άμεσα την ικανοποίηση να τα διαγράψεις, καθώς δε χρειάζεται να γίνουν! Είναι μια εξαιρετική τεχνική ψυχολογίας για να αναθαρρήσεις και να γεμίσεις θετική ενέργεια! Στη συνέχεια διαμόρφωσε τη λίστα με τα TO DO σου και βάλε κάποιες υποχρεώσεις που μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα. Ο συγχρονισμός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο παραγωγικής δράσης!  

 

ΦΑΕ ΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ ΣΟΥ

 

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Brian Tracy, η έννοια του «φάε τον βάτραχο σου»  προέρχεται από ένα απόφθεγμα του Mark Twain – “αν το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί είναι να τρως ένα ζωντανό βάτραχο, μπορείς να περάσεις το υπόλοιπο της ημέρας σου γνωρίζοντας ότι έχεις ήδη αντιμετωπίσει το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνεις μέσα στη μέρα”! Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να φας έναν βάτραχο!

Θέλω να σκεφτείς τον "βάτραχο" σου σαν να είναι το μεγαλύτερο, σημαντικότερο καθήκον σου ... και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να το αναβάλλεις. Υιοθέτησε λοιπόν τη συνήθεια να ξεκινάς με αυτή τη μεγάλη, σημαντική εργασία το πρωί και θα μπεις σε έναν καλό δρόμο για μια παραγωγική μέρα, μιας και οι λιγότερο δύσκολες εργασίες θα σου φανούν στη συνέχεια «παιχνιδάκι»!  

 

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΣ

 

Εάν χαλαρώνεις εύκολα, βρες έναν φίλο που ταιριάζετε. Θέλεις να διαβάζεις περισσότερο, εγγράψου μαζί του σε μια λέσχη βιβλίων. Εάν χρειάζεσαι κάποιον να επικοινωνείς μαζί του για τους επιχειρηματικούς σου στόχους, βρες έναν συνεργάτη που έχει πετύχει αυτό που θέλεις κι εσύ, έναν μέντορα ή έναν leader.

Όταν υπάρχει κάποιος άλλος που θα σε ρωτάει αν έκανες αυτά που έχεις δεσμευτεί να κάνεις, αυτό θα σε βοηθάει να παρακινείσαι και θα κάνεις στο τέλος περισσότερα.  

 

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

 

Αυτή η λίστα υποχρεώσεων που έγραψες είναι ωραίο να περιλαμβάνει στο τέλος ένα ΔΩΡΟ για εσένα! Δημιούργησε ένα σύστημα ανταμοιβής για τον εαυτό σου για να σε παρακινείς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου! Ενσωμάτωσε την αυτοφροντίδα στη ρουτίνα σου.

Για παράδειγμα, θα γράψω τη λίστα με τις υποχρεώσεις μου για την ημέρα με τη σειρά που πρέπει να γίνουν και το τελευταίο στοιχείο στη λίστα μου μπορεί να είναι να κλείσω ένα μασάζ, μια περιποίηση νυχιών ή να κάνω ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Η ανταμοιβή πάντα κάνει πιο ευχάριστη την υποχρέωση!  

 

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

 

Σοβαρά τώρα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι περιμένουν να αναλάβουν δράση για τους μεγάλους τους στόχους επειδή περιμένουν να είναι όλα τέλεια για να ξεκινήσουν... αλλά τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ τέλεια και αυτό εμποδίζει αυτούς τους ανθρώπους να χτίσουν τη ζωή των ονείρων τους. Σε παρακαλώ, σταμάτησε να αναβάλεις την επιτυχία σου!  

 

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙΣ

 

Ο οραματισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να παρακινήσεις τον εαυτό σου να σταματήσει να καθυστερεί και να είναι πιο παραγωγικός. Μπορείς να καθίσεις και να εστιάσεις για ένα λεπτό στο πώς θα αισθανθείς όταν διαγράψεις αυτή την υποχρέωση από τη λίστα σου. Ή, μπορείς να πας ακόμα πιο βαθιά και να οραματιστείς τη ζωή των ονείρων σου. Πώς θα σου φαινόταν αν είχες πετύχει κάθε στόχο που έχεις θέσει; Πώς θα ήταν η καριέρα σου και η ζωή σου; Πώς θα ένιωθες;

Πραγματικά θέλω να το οραματιστείς. Έτσι, θα έχεις ισχυρό κίνητρο ώστε να διαχειριστείς διαφορετικά τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου και να κάνεις αυτά τα συναισθήματα πραγματικότητα!Εάν θέλεις δωρεάν υποστήριξη για να είσαι πιο αποτελεσματική/ός, 
απλά επικοινώνησε μαζί μου εδώ!

Διάβασε επίσης εδώ για την οικονομική ανεξαρτησία


 

 


Εκτύπωση