Αυτοπεποίθηση

Αυτοπεποίθηση: 10 Tips για να την αποκτήσεις

Το να έχεις αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι το πιο δυνατό και εξωστρεφές άτομο που υπάρχει στον κόσμο. Πρόκειται για ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στις ικανότητες, τα χαρίσματα και την κρίση σου. Να ξέρεις τι θα υποστηρίξεις και τι όχι, να γνωρίζεις τις αξίες σου και να εμμένεις σε αυτές. Η αυτοπεποίθηση μοιάζει πολύ με έναν μυ, είναι κάτι που μπορείς να ενδυναμώσεις με εξάσκηση και με την πάροδο του χρόνου.   Ας δούμε παρακάτω τους τρόπους:  

 

  1. ΘΥΜΗΣΟΥ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

 

Είσαι ο πρωταγωνιστής στη ζωή σου, επομένως μπορεί να σκέφτεσαι ότι όλοι συζητάνε για εσένα. Αλλά, αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι, στη ζωή όλων των άλλων ο πρωταγωνιστής είναι ο εαυτός τους και είναι επικεντρωμένοι κυρίως σε αυτόν. Οι άλλοι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με το να σκέφτονται τον εαυτό τους και να ανησυχούν για τη δική τους ζωή. Μερικές φορές ανησυχούν ακόμη και για το τι σκέφτεσαι εσύ για αυτούς, που σημαίνει ότι είστε και οι δύο “παρανοϊκοί” με το τι σκέφτεται ο ένας για τον άλλον (το γράφω και γελάω!).  

 

  1. ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

 

Αυτό βοηθάει πάρα πολύ να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Όλοι ήμασταν κάποιες φορές επικριτικοί με τον εαυτό μας και «του μιλούσαμε» αρνητικά. Χρειάζεται να μπορείς να το αναγνωρίσεις αμέσως μόλις κάνεις αυτή την αρνητική σκέψη και απευθείας να την αντικαταστήσεις με μια θετική! Τι σου αρέσει στον εαυτό σου; Γράψε όλα τα θετικά πράγματα για εσένα και κράτησε τα ως σημείωση στο κινητό σου για να ανατρέχεις εκεί όταν νιώθεις απογοητευμένος.  

 

  1. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Συνήθως αναζητούμε την έγκριση από τους άλλους και θέλουμε να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους. Βασικά θέλουμε να ταιριάζουμε και να μην είμαστε οι «διαφορετικοί» μέσα σε μία κοινότητα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι όταν ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, εμποδίζεις τον εαυτό σου να είναι αληθινός και να κάνεις αυτό που αγαπάς. Η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν σταματήσεις να ενδιαφέρεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Γιατί έτσι τους αφαιρείς τη δύναμη να σε επηρεάζουν και να σε κρατάνε πίσω στη ζωή. Μην επιτρέπεις σε κανένα να μειώσει την αυτοπεποίθηση σου και να σε εμποδίσει να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.  

 

  1. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ

 

Έχεις τον έλεγχο του τι σκέφτεσαι, του τι λες και τι κάνεις. Εάν δεν είσαι ευχαριστημένος με κάτι στη ζωή σου, τότε έχεις τη δυνατότητα να το αλλάξεις, είτε αυτή είναι η δουλειά σου, οι φίλοι σου, η διατροφή σου, η ρουτίνα σου ή οι συνήθειές σου. Ίσως αυτό να μην είναι και τόσο εύκολο, αλλά μπορείς να το κάνεις!  

 

  1. ΚΑΝΕ UNFOLLOW ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ

 

Ακολούθα μόνο λογαριασμούς που σε εμπνέουν, παρακινούν και συνδέονται μαζί σου. Πιστεύω επίσης ότι όταν ακολουθείς πάρα πολλούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταλήγεις να ξεχνάς τι είναι σημαντικό για εσένα στο διαδίκτυο, επειδή η σελίδα σου καταλαμβάνεται από τόσους πολλούς λογαριασμούς που θα χάσεις αυτά που έχουν δημοσιεύσει οι φίλοι, η οικογένειά σου και άνθρωποι που θέλεις να μαθαίνεις από αυτούς. Εάν οποιοιδήποτε λογαριασμοί που ακολουθείς σου προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, τότε θα πρέπει να τους κάνεις unfollow ή και να τους διαγράψεις. Το ίδιο ισχύει και για την πραγματική ζωή, αν κάποιος καταναλώνει πραγματικά την ενέργειά σου, εάν κάποιος δεν είναι καλός φίλος, είναι καιρός να αποστασιοποιηθείς και να προστατευτείς από αυτήν την αρνητική ενέργεια.  

 

  1. ΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΙΚΡΟ-ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

Κάνοντας καθημερινά μικρές πράξεις μικρο-γενναιότητας θα σε βοηθήσει να χτίσεις σταδιακά την αυτοπεποίθησή σου. Αν δεν σου αρέσει να κλείνεις ραντεβού μέσω τηλεφώνου και επιλέγεις πάντα να τα κλείνεις online, βγες έξω από τη ζώνη άνεσής σου και σήκωσε το τηλέφωνο. Αν το να μιλάς με αγνώστους σε τρομάζει, τότε ρώτησε το άτομο που είναι στο ταμείο του σούπερ μάρκετ πώς είναι η μέρα του. Εάν το να κολυμπήσεις σε δημόσια θέα σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, τότε ζήτα από έναν φίλο σου να έρθει μαζί σου. Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα με την εξάσκηση και μικρές πράξεις προς την αλλαγή θα χτίσουν σιγά-σιγά την αυτοπεποίθησή σου.  

  1. Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

 

Την απόρριψη είναι συνήθως δύσκολο να την καταπιούμε. Είτε πρόκειται για απόρριψη από μια ευκαιρία, μια δουλειά, ένα σπίτι ή κάποιον που μας άρεσε… Ωστόσο μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά τυχερή που έχω βιώσει την απόρριψη στη ζωή μου. Ναι, τυχερή! Γιατί με δυνάμωσε! Να θυμάσαι πως όταν η ζωή σε χτυπάει με ένα μεγάλο «όχι», υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο «ναι» πίσω από αυτό. Προσπάθησε να δεις κάθε απόρριψη στη ζωή σου ως ανακατεύθυνση για κάτι καλύτερο.  

 

  1. Η ΑΣΚΗΣΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΑ

 

Η τακτική άσκηση θα ενισχύσει την ευεξία σου, καθώς οι ενδορφίνες θα σε ανακουφίζουν από το άγχος. Η άσκηση θα σε βοηθήσει να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου! Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις για τρέξιμο, δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι, μπορείς να κάνεις κάτι μέσα στο σπίτι. Ξεκίνα από μικρά βήματα και κάνε 20 squats, αν δεν πονάνε τα πόδια σου πήγαινε για 30! Ή κάνε άλματα για 1 λεπτό. Κάνε οτιδήποτε θα βοηθήσει το σώμα σου να κινηθεί.  

 

  1. ΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

 

Το να θέσεις στόχους για τον εαυτό σου, όσο μεγάλος ή μικρός κι αν είσαι, θα σε βοηθήσει να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου. Αυτό συμβαίνει επειδή εστιάζεις στον εαυτό σου και στον στόχο που έχεις θέσει αντί να σκέφτεσαι την τρέχουσα κατάσταση και το τι κάνουν οι άλλοι… Έχω διαπιστώσει ότι βάζοντας ημερήσιους και μηνιαίους στόχους είναι πιο πιθανό να πετύχω όχι μόνο αυτούς αλλά και τους πιο μακροπρόθεσμους.  

 

  1. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ

 

Αν μπορούσες να κάνεις οτιδήποτε χωρίς κρίση ή να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι, τι θα έκανες; Ανεξάρτητα από το τι κάνεις, οι άνθρωποι θα έχουν πάντα μια γνώμη για αυτό, μερικές φορές καλή και άλλες φορές κακή. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, μπορείς επίσης να κάνεις κάτι που αγαπάς. Αγόρασε αυτό το ρούχο που θέλεις, άλλαξε πορεία στην καριέρα σου, εφόσον επιθυμείς περισσότερη ελευθερία και οικονομική ανεξαρτησία, μην αφήσεις τον φόβο να σε κρατήσει πίσω. Έχεις μόνο μια ζωή, γι' αυτό ζήσε την κάνοντας τα πράγματα που αγαπάς.  


Θέλεις να μοιραστώ μαζί σου το σύστημα επιτυχίας που άλλαξε την ζωή μου και μου έδωσε αυτοπεποίθηση και οικονομική ελευθερία; Επικοινώνησε μαζί μου εδώ!Διαβάστε επίσης: Συναντώντας την ευεξία


Εκτύπωση