ζώνη άνεσής σου

5 πράγματα πoυ πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς δικτυακό μαρκετινγκ

Αν περνάς τη ζωή σου στη ζώνη άνεσής σου, πόσο μπορείς πραγματικά να αναπτυχθείς; Είσαι πραγματικά άνετα ή απλά φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι νέο; Το πρώτο βήμα είναι συχνά το πιο δύσκολο, αλλά υπάρχουν πράγματα που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις λίγο πιο εύκολο. Να ξέρεις ότι σε νιώθω… ανησυχούσα πολύ στην αρχή για το τι θα μπορούσε να πάει στραβά, και αυτό με κρατούσε σταθερά στη ζώνη άνεσής μου.

 

Το θέμα είναι ότι γρήγορα συνειδητοποίησα πως εκεί σπάνια συμβαίνουν σπουδαία πράγματα. Το να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραμένεις στάσιμη σε μια ζωή που δεν σε ικανοποιεί και να μην καταφέρεις ποτέ να κάνεις τα πράγματα που πάντα ήθελες.  

 

Μάθε «τι» και γιατί.

 

Το “the big WHY” μπορεί, όχι μόνο, να σε κινητοποιήσει, αλλά και να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες καταστάσεις που θα συναντήσεις στην πορεία. Χρειάζεται απο την αρχή να ξέρεις ΓΙΑΤΙ ξεκινάς και ΤΙ θέλεις να πετύχεις!

 

Κάνε αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα.

 

Διατάραξε την καθημερινότητά σου κάνοντας νέα πράγματα. Βλέπεις τηλεόραση τα βράδια; Γιατί να μην το παραλείψεις για μια φορά και να μάθεις μια νέα δεξιότητα ή να διαβάσεις ένα ενδιαφέρον βιβλίο; Γιατί να μην αλλάξεις μια «κακή» συνήθεια αντικαθιστώντας την με μια άλλη που ενισχύει το στόχο σου κι εσένα την ίδια; Σκέψου μερικά από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σε βοηθήσουν να πετύχεις και φρόντισε σιγά - σιγά να τα προσθέτεις στην καθημερινότητα σου.  

 

Εντόπισε τις πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω.

 

Τι ακριβώς φοβάσαι; Όταν καταρρίψεις τους φόβους σου και βρεις τις περιοριστικές πεποιθήσεις που σε εμποδίζουν να κάνεις όσα θέλεις, ο δρόμος σου ανοίγει! Ίσως ανησυχείς ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά ή τι μπορεί να σκεφτούν οι άλλοι για εσένα. Αντικατέστησε αυτές τις σκέψεις με τις αντίθετες ακριβώς, δηλαδή ότι τα πράγματα θα πάνε περίφημα και όλοι γύρω σου θα σε συγχαρούν για τις αποφάσεις σου!

 

Συνήθισε στην ιδέα να νιώθεις άβολα.

 

Όταν τολμάς να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου αρχίζεις πραγματικά να την επεκτείνεις! Όσο περισσότερο κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα, τόσο περισσότερο θα τα συνηθίζεις και θα αρχίζουν να σε ενοχλούν λιγότερο. Εάν αισθάνεσαι άβολα να βρίσκεσαι κοντά σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, αφιέρωσε λίγο χρόνο μαζί τους σε τακτική βάση. Σπρώχνε τον εαυτό σου λίγο παραπέρα κάθε φορά και τελικά θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι πια και τόσο μεγάλη υπόθεση.  


Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που σε κάνουν «καλύτερο».

 

Εάν θέλεις πραγματικά να αναπτυχθείς, το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τη σωστή ποιότητα ανθρώπων είναι ένα τεράστιο βήμα προς την επιτυχία σου. Μερικοί άνθρωποι θα υποστηρίξουν την ανάπτυξή σου και θα σε βοηθήσουν να πας προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ άλλοι θα σε κρίνουν και θα σου υπενθυμίζουν συνεχώς τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις. Επίλεξε να είσαι δίπλα σε αυτούς που σε κάνουν να γίνεσαι όλο και καλύτερη!  

 

Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να σου φαίνεται κάπως τρομακτική, αλλά η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σου μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου με πολλούς τρόπους! Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθηθείς, αλλά το να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου είναι αυτό που θα σε ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ και θα σε κάνει να ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ότι ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ!

 

Προτού το καταλάβεις, θα νιώθεις άνετα με ένα σωρό νέες εμπειρίες, τις οποίες δεν είχες φανταστεί ποτέ μέχρι τώρα για τον εαυτό σου! Καλή Αρχή στην καινούργια σου ζωή!

 

Η Πελαγία σου


Εκτύπωση