Ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις

Όλα είναι ένα κλίκ

Πολύ συχνά διαβάζουμε το μότο "Φρόντισε τον εαυτό σου" ή "Αγάπησε τον εαυτό σου", που εντάσσεται σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε wellness και το οποίο είναι μεν σωστό αλλά μόνο θεωρητικό. Στην πραγματικότητα χρειάζεται πολλή εσωτερική δουλειά για να γίνει αυτό, για να μην σου πω ότι χρειάζεται να αλλάξει νοοτροπία μια κοινωνία ολόκληρη.

Δεν θα σου βαρύνω τη συζήτηση ούτε θα στο πάω στο κοινωνικό. Θα σου πω μόνο πως αν περνάς μια δύσκολη ή απαιτητική περίοδο, μπορείς να ξεκινήσεις με μικρά βήματα για να μπορέσεις να κάνεις το μεγάλο. Μπορείς δηλαδή αλλάζοντας λίγο κάποιες μικρές συνήθειες, να αλλάξει και ο διακόπτης του μυαλού γιατί πίστεψέ με: Όλα είναι ένα κλικ!

Πας το παιδί σχολείο με το αμάξι;

Αν πηγαίνεις το παιδί σχολείο ή το παίρνεις στο σχόλασμα με το αμάξι, άλλαξέ το. Εφοσον το σχολείο είναι κοντά, και ο καιρός το επιτρέπει, ξεκίνα να πηγαίνεις με τα πόδια. Θα εξασφαλίσεις 20 λεπτά τη μέρα περπάτημα χωρίς να το καταλάβεις, χωρίς να υποβάλλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να πάει γυμναστήριο.

Βάψου ντύσου και κάτσε μέσα

Πήγες το παιδί σχολείο και γυρίζοντας πιάνεις τις δουλειές. Άσε τις δουλειές, αυτές δεν τελειώνουν ποτέ. Βάψου, ντύσου και κάνε τις δουλειές μετά. Αν μπορείς να πας και ένα γρήγορο κομμωτήριο για ένα ίσιωμα, ακόμα καλύτερα. Δεν χρειάζεται να έχεις κάπου να πας για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Αρκεί να βοηθήσεις να ανέβει η ψυχολογία σου.

Αγόραζε ένα προϊόν περιποίησης και να είναι καλό

Το φθηνό είναι ακριβό λέει μια φίλη μου. Και έχει δίκιο. Διότι όταν αγοράζεις κάτι υπερβολικά οικονομικό, συνήθως δεν είναι αποτελεσματικό άρα έχεις πετάξει τα χρήματά σου. Είναι προτιμότερο να περιμένεις να μαζέψεις χρήματα για ένα καλό προϊόν παρά για δέκα που τα κοιτάζει το ντουλάπι και που μπορεί να είναι και επίφοβα για το δέρμα και την υγεία σου.

Σκέψου έντονα τί θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου και κράτα το για' σένα

Οι δουλειές τελείωσαν, το παιδί δεν έχει σχολάσει ακόμα και σκέφτεσαι τί θα γίνει που δεν βρίσκεις δουλειά. Ή εργάζεσαι, αλλά δεν είσαι ευχαριστημένη με τις συνθήκες ή τον μισθό. Το να ξέρει τί θέλει ο άνθρωπος, είναι φάρμακο. Άπαξ και ξέρεις τί είναι αυτό που θες να κάνεις, τί δουλειά θα σου άρεσε, πώς θα ήθελες να ήταν, έχεις ήδη πετύχει το μισό στόχο. Κάνε έρευνα, ρώτα όσους κάνουν τη δουλειά που θες κι εσύ και σκέψου πώς θα μπορούσες να φτάσεις εκεί που θες. Προς Θεού όμως μην αρχίσεις να το συζητάς με φίλους και γνωστούς γιατί οι πολλές γνώμες από πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, αποθαρρύνουν και μπερδεύουν. Κράτα το για σένα.

Πες αν θες 10 όχι, αλλά πες και 1 ναι 

Σταμάτα να λες όχι. Μια φορά, μόνο μία, κάνε την εξαίρεση και δέξου την πρόσκληση για καφέ ή φαγητό ή βόλτα στην παιδική χαρά ακόμα και αν είναι από άτομα που ξέρεις ελάχιστα, ακόμα και αν είσαι πτώμα ή βαριέσαι. Προσπάθησε να φτιάξεις κύκλο γνωριμιών για να μπορέσεις να έρθεις και πιο κοντά στον στόχο που έχεις βάλει για τη δουλειά σου. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα τείνει χείρα βοηθείας. 

Όπως βλέπεις το Wellness είναι πολλά παραπάνω από το να πηγαίνεις γυμναστήριο, να τρως μαρούλια, να πίνεις τις βιταμίνες σου και να πατάς ένα κουμπί που δήθεν θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Χρειάζονται μικρές αλλαγές για να δεις μια μεγάλη και προπάντων να μην ντρέπεσαι να ζητήσεις καθοδήγηση ή βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να σου την προσφέρουν για να αλλάξει η ζωή σου.


Εκτύπωση