Το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δυστυχώς δεν προωθεί την επιχειρηματικότητα όσο θα μπορούσε, μια και δεν δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσεις μία νέα επιχείρηση. Ξέχωρα όμως από το κράτος, η κουλτούρα μας και ο τρόπος αντίληψης της εργασίας είναι επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες και βάζουν φρένο σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηματικότητας.

Απο παιδιά μαθαίνουμε και ακούμε συνεχώς ότι πρέπει να βρούμε μια σίγουρη δουλειά, να έχουμε ένα σταθερό μισθό κι αν είναι και δουλειά δημοσίου ακόμα καλύτερα.   Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι κάνοντας την ίδια εργασία σε όλη τους τη ζωή, όμως πλέον υπάρχει μια ηχηρή κοινότητα ανθρώπων που δεν νιώθει καθόλου καλά με αυτό.   Οι παππούδες μας και οι γονείς μας ζήσανε εποχές μεγάλης ανασφάλειας και αγώνα για την επιβίωση. Βιώσανε έναν πόλεμο και μια κατεστραμμένη χώρα, οπότε ήτανε λογικό να θεωρούν την υπαλληλική εργασία σαν τον μοναδικό τρόπο επιβίωσης. Φυσικά παρόλο που πέρασαν χρόνια απο τότε, οι φόβοι αυτοί περάσανε και στις επόμενες γενιές που μεγαλώσανε τα παιδιά τους με την ίδια ανασφάλεια της επιβίωσης, του μόνιμου άγχους για τα χρήματα, ακόμη και στις περιπτώσεις που μπορεί να μην υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Αρκεί να βγείς στο δρόμο και να ακούσεις τις συζητήσεις των ανθρώπων… 8 στις 10 έχουν να κάνουν με τα οικονομικά.   

Ταυτόχρονα όμως, περάσαμε σε μια εποχή που, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του Διαδικτύου, οι επιλογές είναι απεριόριστες και έχουν ξεπηδήσει νέοι τρόποι δημιουργίας εισοδήματος που δεν σε περιορίζουν μέσα σε 8ωρα και βασικούς μισθούς.   Καθώς νέες κρίσεις οικονομικές και υγειονομικές «χτύπησαν την πόρτα» την ανθρωπότητας, η ανάγκη για νέους και εναλλακτικούς τρόπους εργασίας αυξάνεται καθημερινά. Πολλές από τις παραδοσιακές δουλειές έχουν ήδη εκλείψει και θα εκλείψουν σύντομα ακόμα περισσότερες και στη θέση τους έρχονται νέες, βασισμένες στην online επιχειρηματικότητα και στην τεχνητή νοημοσύνη.   

Η ευελιξία και το ανοιχτό μυαλό είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πετύχεις αυτήν τη στιγμή! Το δικτυακό μάρκετινγκ δεν είναι απλά ένας μοντέρνος τρόπος εργασίας, αλλά έχει καταφέρει να ελίσσεται, να επιβιώνει και να θριαμβεύει σε αυτό το ταχύτατο εναλλασσόμενο περιβάλλον.

Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι: ΕΣΥ τι επιλογές θα κάνεις; Θα παραμείνεις στους παραδοσιακούς τρόπους που σε γεμίζουν καθημερινά ανασφάλεια και άγχος ή θα κάνεις μια αλλαγή που μπορεί να σου εξασφαλίσει σιγουριά, ανάπτυξη και ποιότητα ζωής για εσένα και την οικογένεια σου;


Εκτύπωση