Η φροντίδα του ηγέτη

Η φροντίδα του ηγέτη

Δε συνηθίζω να μιλώ για ηγεσία. Όμως, από τη στιγμή που δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση, ακολουθώντας τα επιτυχημένα επαγγελματικά βήματα της Forever Living,

έγινα η ηγέτιδα της επιχείρησής μου αλλά πρωτίστως του εαυτού μου.Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η φροντίδα του εαυτού μας είναι προτεραιότητα. Για να φτάσεις στην κορυφή, θέλει δουλειά, θέλει κόπο, κατάθεση ψυχής και χρόνου. Όταν ανέβεις όμως εκεί ψηλά και δεις τη θέα, σίγουρα θα σκεφτείς ότι το ταξίδι άξιζε τον κόπο. Γι’ αυτόν τον λόγο η φροντίδα στον εαυτό σου, η φροντίδα του ηγέτη είναι το παν.


Βάλε μπροστά εσένα

Όταν η πρώτη σου προτεραιότητα είναι όλοι οι υπόλοιποι κι ο εαυτός σου έρχεται σε δεύτερη μοίρα, δύσκολα παίρνεις αποφάσεις που αποφέρουν αποτελέσματα σε σένα. Η ανθεκτικότητα και η ενσυναίσθηση πάσχουν όταν οι αποφάσεις δεν εμπλέκουν πρωτίστως εσένα. Φρόντισε να βλέπεις εσένα ως κέντρο αποφάσεων.

Κοιμήσου καλά


Περίεργη προτροπή θα μου πεις. Κι όμως, στην εποχή μας ο καλός ύπνος θεωρείται πολυτέλεια. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ευεξία σου. Σε περιόδους με άγχος, με αβεβαιότητα, με υψηλές απαιτήσεις η σωστή κι επαρκής ξεκούραση είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε άλλη ανάγκη. Σου εξασφαλίζει ψυχική ανθεκτικότητα και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σου. Βλέπεις, λοιπόν, ότι αποτελεί σύμμαχο για έναν ηγέτη.


Μείνε μακριά από πηγές αρνητικής ενέργειας


Αν έχεις μια δύσκολη ημέρα, μια συνάντηση που σε ταλαιπώρησε, άκουσες μία είδηση και σε επηρέασε, προσπάθησε να αποφορτιστείς. Κάνε έναν περίπατο, άκουσε το αγαπημένο σου τραγούδι, κλείσε για λίγο μάτια και αυτιά και συγκεντρώσου στην ανάσα σου.

Θέσε εκ νέου τις προτεραιότητες της ημέρας, πιάσε το νήμα από την αρχή, καθησύχασε τον εαυτό σου και συνέχισε την ημέρα σου αφήνοντας πίσω σου οτιδήποτε αρνητικό.


Πάρε ενέργεια


Σίγουρα δεν περιμένεις εμένα να σου μιλήσω για τις ευεργεσίες της σωστής διατροφής. Υγιεινές επιλογές και καθημερινή άσκηση βοηθούν να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Πιες και τον χυμό σου με αλόη βέρα να στυλωθείς. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με αρκετό νερό, να επιλέγεις φρούτα για το δεκατιανό σου, λαχανικά στο πιάτο σου και μια μπάρα ενέργειας στην τσέπη.


Εστίασε


Ακούω συχνά τους ανθρώπους να παραπονιούνται ότι δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν. Ως ηγέτης είναι τόσα πολλά μέσα στην καθημερινότητά σου που διεκδικούν την προσοχή και τον χρόνο σου. Σίγουρα δε μπορείς να απαλείψεις τους αντιπερισπασμούς, αλλά σίγουρα μπορείς να δημιουργήσεις μία λίστα με τις προτεραιότητές σου.

Όταν αποφασίζεις τι είναι σημαντικό και τι λιγότερο σημαντικό, αποφεύγεις εντάσεις και στρες και βελτιώνεις τις αποδόσεις σου. Μπορείς ακόμα να κάνεις ένα μικρό διάλλειμα μεταξύ των υποχρεώσεών σου. Όταν νιώσεις όταν χάνεις τη συγκέντρωσή σου, πάρε μια βαθιά ανάσα, σκέψου ένα αγαπημένο πρόσωπο ή μέρος, ανάσυρε το συναίσθημα της πληρότητας και προχώρησε.


Διατήρησε την επαφή


Είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν ηγέτη να διατηρεί σωστή επικοινωνία, ισορροπίες και συνοχή με την ομάδα του. Η αυθεντική επικοινωνία σε ξεχωρίζει ως επιτυχημένο ηγέτη. Η σωστά οργανωμένη καθημερινότητα, η δέουσα προσοχή και η δημιουργία συνθηκών ικανών για να ακούγονται όλες οι φωνές της ομάδας, δημιουργούν άρρηκτους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη και εντείνουν τη σύνδεση.

Το μυστικό, όμως, είναι η ορθή σύνδεση με τον εαυτό σου. Ως ηγέτης, όσο πιο γειωμένα πατάς, τόσο καλύτερη επικοινωνία και εμπιστοσύνη χτίζεις. Όταν οι υποχρεώσεις της ηγεσίας σε ζορίζουν, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να σκεφτείς είναι οι άνθρωποι της ομάδας σου. Μπορείς να αρπάξεις χαρτί και στυλό και να σημειώσεις 3 σημαντικά για εσένα σημεία που κάνουν ξεχωριστή τη συνεργασία με την ομάδα.

Γράψε 3 στόχους που θέλεις να πετύχετε όλοι μαζί και προσκάλεσε τους συνεργάτες σου να κάνετε μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, ώστε να πετύχετε όλοι μαζί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.Κλείνοντας, σου θυμίζω ότι η αυτοφροντίδα είναι το βασικότερο θεμέλιο για την επιτυχημένη ηγεσία. Θα το πω κι αυτό, η ηγεσία δεν ήταν ποτέ εύκολη. Είναι μία διαδικασία κοπιαστική κι επίπονη, ωστόσο η ενσυναίσθηση, η συμπόνια και η αυτοφροντίδα είναι οι τρεις αρετές που σε σώζουν!Για περισσότερες συμβουλές και περισσότερα νέα μπορείς να με ακολουθήσεις στο Facebook σε αυτή τη σελίδα!

Εκτύπωση